Plan ishrane

Smršaj zdravo sa planom ishrane!

Iako je najčešći razlog za obraćanje nutricionisti višak kilograma i odluka da se smrša, postoje i brojne druge situacije kada je promena ishrane neophodna: planiranje trudnoće, trudnoća i period dojenja, anemija, povišen holesterol, policistični jajnici, insulinska rezistencija, dijabetes, poremećaji u radu štitne žlezde, bolesti creva, karcinom itd.

 

Profesionalno bavljenje sportom ili određeni cilj, kao što je povećanje mišićne mase, takođe zahtevaju individualni plan ishrane koji će biti usklađen sa trenažnim procesom i podređen postizanju boljih fizičkih performansi i ciljeva.

 

Na kraju, šta god da je tvoj cilj, plan ishrane se uvek piše tako da bude i podrška zdravlju i da pomogne u rešavanju eventualnih zdravstvenih problema. 

Benefiti plana ishrane

Ne gladuješ

I sit i fit, jer nisi na rigoroznoj dijeti, nego gradiš zdrav odnos prema hrani.

Jedeš ono što voliš

U jelovniku nema namirnica koje su ti nepoznate, skupe i teško se nalaze. 

Doprinosiš svom zdravlju

Sa planom ishrane unapređuješ zdravlje i u isto vreme mršaviš. Jedno ne isključuje drugo.

Motivisan si

Znaš da je tvoj jelovnik pisan za tebe i tvoje ciljeve i da će rezultati doći sigurno. 

Imaš podršku

U svakom trenutku možeš da me konsultuješ ako ti je potrebna moja pomoć.

Dalje možeš sam

Naučićeš koliko hrane ti je stvarno dovoljno i kako da nastaviš da održavaš rezultate.

Šta je potrebno za početak?

Pre izrade plana ishrane neophodno je da imam uvid u zdravstveno stanje. U tome mi pomaže analiza kompletne krvne slike, odnosno rezultati koji nisu stariji od šest meseci, a obuhvataju: lipidni status (ukupan holesterol, HDL, LDL i trigliceride), glukozu, enzime jetre (ALT i AST) i gvožđe, kao i nalazi lekara specijaliste, ukoliko je prisutno i neko oboljenje.

Jelovnik se izrađuje za period od nedelju dana i primenjuje se naredne četiri nedelje, nakon čega slede prva besplatna kontrola i merenje.

Šta obuhvata pregled?
 • Merenje telesne mase.
 • Određivanje procenta masti, vode i mišićne mase.
 • Merenje koštane mase.
 • Klasifikaciju nivoa viceralne masti.
 • Ocenu fizičke spremnosti.
 • Izračunavanje bazalnog metabolizma.
 • Procenu fizičke uhranjenosti.
 • Razgovor o navikama u ishrani.

Online rad

Za one koji nisu u mogućnosti da dođu u savetovalište, a potrebna im je pomoć nutricioniste i individualni plan ishrane, dostupan je online plan koji uključuje sve što i standardni, izuzev merenja.

Šta je potrebno za početak?

Da mi na e-mail pošalješ:

——————–

Rezultate analize krvi koji nisu stariji od šest meseci.

——————–

Telesnu težinu, visinu, obim struka i kukova.

——————–

Vrednosti krvnog pritiska.

——————–

Popunjeni upitnik koji ću ti naknadno dostaviti, a iz koga ću saznati više o tvojim navikama u ishrani, da li treniraš nešto, u kakvoj si fizičkoj formi i sl.

 

Rezultati

Prirodno je da te zanima i kada možeš očekivati prve vidljive rezultate. Na početku sam rekla da mršavljenje nije uvek cilj, međutim, bez obzira na cilj, benefiti koji će biti vidljivi već na samom početku su zaista brojni: od boljeg psiho-fizičkog osećaja i lakše pokretljivosti, preko boljeg sna, jačeg imuniteta, pa do optimalne telesne težine i smanjenog rizika za veliki broj oboljenja.

 

Kada je u pitanju redukcija težine, tu je veoma važno da znaš da su rezultati, tj. broj kilograma koje ćeš izgubiti na nedeljnom ili mesečnom nivou, individualna stvar i razlikuju se od osobe do osobe. Mnogi tokom prvog meseca izgube značajan broj kilograma i to ih ponese, pa se razočaraju kada isti rezultat ne ponove i narednog. To prosto nije realno. Naš organizam nije unapred isprogramiran da bismo mogli da predvidimo broj kilograma koji ćemo svakog meseca izgubiti, ali to nije toliko ni važno kada znamo da radimo pravu stvar: hranimo se uravnoteženo i zdravo, fizički smo aktivni, osećamo se dobro, a mršavljenje ide svojim tokom.

 

Govoreći uopšteno, zdravo mršavljenje se kreće u okvirima od 0,5 kg do 1,5 kg nedeljno za žene, pa do nekih 2 kg nedeljno kada je reč o muškarcima.

Zakaži odmah!

Naruči plan ishrane

 • Plan ishrane
 • Online plan
 • Nova Pazova
 • Novi Beograd