O meni

Marija Đurković | nutricionista - dijetetičar

nutricionista mara

Moje ime je Marija Đurković i po struci sam nutricionista – dijetetičar. Istoimeni smer sam završila na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu, nakon čega sam pohađala kurs u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Vojvodine i stekla sertifikat savetnika za ishranu i suplementaciju u rekreaciji i fitnesu. U decembru 2017. otvorila sam nutricionističko savetovalište u Novoj Pazovi i u njemu je do danas veliki broj mojih klijenata prošao svoj put od želje do cilja. Ono što su, nadam se, svi oni poneli iz savetovališta jeste i ljubav prema zdravoj ishrani i zdravim životnim navikama.

 

Od 1. jula ove godine savetovalište radi na još jednoj lokaciji, u A bloku na Novom Beogradu.

Moja poruka tebi...

Najvažnija poruka koju bih ti poslala je da ne postoji osoba kod koje promena nije moguća, pa čak i onda kada višak kilograma nije samo posledica „malog opuštanja“ u određenom životnom periodu ili prestanka vežbanja, porođaja i sl, nego kada se radi o dugogodišnjoj, često veoma isrpljujućoj, borbi sa kilogramima. Kako bih te ohrabrila, podeliću sa tobom moj glavni motiv za odabir ove profesije.

 

I sama sam se još u najranijem detinjstvu suočila sa problemom gojaznosti koji me je pratio tokom celog perioda odrastanja. Moja želja da naučim kako naše svakodnevne odluke o tome šta ćemo uneti u svoje telo i kako će to uticati na njegov izgled i celokupno zdravlje, nastala je iz potrebe da pomognem najpre sebi, a kasnije i drugima.

 

U tome sam i uspela, pa danas sa mnogo razumevanja mogu da pristupim vama koji mi se obraćate sa istim problemom. Svaki vaš uspeh doživljavam kao svoj i nadam se da ćemo ih zajedno postići još mnogo.